در حال بارگزاری ...

آشکده مادر

آش کبری خانم بین معلمان مدارس دخترانه قاین، شرکت کنندگان جشنواره غذاهای محلی گذر سپهر و بین خانواده های محله پایین قاین معروف است. بعید است بچه­ی محله پایین قاین باشی و از دست پخت کبری خانم کارگر مقدم تعریف نکنی! شاید کبری خانم تنها کسی باشد که جوشبره، همان آش پر مشقت خراسانی را در قاین برای فروش پخت می کند.

خانم کبری کارگر مقدم فرزند استاد رضا کارگر مقدم، متولد سال 1351 و اهل قاین هست و 4 فرزند دارد. کبری خانم علاقه زیادی به آشپزی دارد و از بچگی آرزو داشته که در یک سالن بزرگ 24 ساعته آشپزی کند. 26 سال است که آشپزی می کند.

کبری خانم می گوید در ابتدا برای معلمان مدرسه دخترش آش و غلور درست کرده و بعد از آنجا معلمان با او آشنا شدند و به او سفارش می دادند. 5 سال از طریق سوپر مارکت پارک شادی محصولات خود را می فروخته و در حال حاضر 3 سال است که در کافه آشکده مادر غذاهای خود را می فروشد.

آشپزی را از مادرش یاد گرفته و در حال حاضر علاوه بر کافه، برای مدارس، دانشگاه، هیات، دوستان و آشنایان کار پخت غذا را انجام می دهد.

برای پخت بعضی از غذاها دخترشان کمکشان می کند. دختر کبری خانم صفحه ای در اینستاگرام برایش راه انداخته است. خانم کارگرمقدم غذاهای خوشمزه ای مثل غلور، جوشبره، آش، تافتون و روغن جوشی می پزد.

بنیاد سپهر به دنبال اهداف خود در زمینه توان افزایی صاحبان کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی برای اولین بار جشنواره غذاهای محلی را برگزارکرد. هدف بنیاد از برگزاری این جشنواره معرفی کسب و کارهایی است که در خانه غذاهای محلی تولید می کنند. خانم کارگر مقدم یکی از شرکت کنندگان این جشنواره بود.

شما می توانید برای سفارش آش رشته، آش جوشبره، غلور، روغن جوشی و کماچ روی کبری خانم حساب ویژه کنید.

 

معرفی غذاهای آشکده مادر:

جوشبره

جوشبره نوعی آش است که در خراسان به‌ ویژه در شهرهای قاین، گناباد، فردوس، سبزوار تهیه می‌شود. این آش به علت فرایند طبخ زمان بر و دشواری هایش، امروزه بیشتر در مراسم گروهی و جمع‌های خانوادگی رواج دارد و خانه‌های بومگردی نیز در خراسان آن را ارائه می‌کنند.

برای تهیه جوشبره ابتدا خمیر را پهن کرده و به صورت برگ (ورق) درمی‌آورند و میانش را با سبزی، پیاز خوردشده و عدس و نخود پخته‌شده و له‌شده و ادویه پر می‌کنند. برگ خمیر را روی همدیگر به صورت مثلث یا مستطیل تا می‌زنند و محکم بر روی هم فشار می‌دهند تا باز نشود، سپس این بالشتک های خمیری کوچک را روی سبدی به نام سفتقوت می گذارند تا خمیرش خشک شده و به اصطلاح خودش را بگیرد.

مواد فوق را در داخل آب جوش می ریزند تا پخته شود. در پایان بعد از جا افتادن آش مقداری کشک سابیده نیز به آن اضافه می‌کنند.

درباره غلور

معمولا غلور بیشتر برای مراسم عزاداری پخته می شود. ماده اصلی این غذای سنتی بلغور گندم است. به این صورت که گندم را بعد از شستن و خشک کردن به صورت نیمکوب یا بلغور در می آورند. حبوبات، روغن حیوانی و ادویه های متنوع از اجزای تشکیل دهنده این غذای سنتی هستند.

درباره روغن جوشی

نوعی نان است که در روغن سرخ می شود. خمیر این نوع نان با نان ساده تفاوتی ندارد ولی آن را در تابه و یا دیک مسی می پزند، به این صورت که دو طرف نان را در روغن سرخ کرده و روی آن را شکر و خاکه قند می ریزند.
این نوع نان بیشتر در شب های برات پخته شده و بین مردم تقسیم می شود.

درباره کماج:

کماج نوع دیگر نان سنتی این منطقه است که به صورت کماج دیک چدنی و کماج روغنی یا به اصطلاح محلی «قلفی» پخته می شود. این نوع نان نیز با افزودن روغن، زیره، زعفران و برخی ادویه های مخصوص و گاهی مغز گردو و خرما تهیه می شود. ین نوع نان را در دیک مسی که کف و دیواره آن با روغن آغشته شده می پزند.

برای خرید محصولاتشون با شماره زیر تماس بگیرید و از صفحه اینستاگرامشون دیدن کنید

شماره تماس09045901423
اینستاگرامashkadee_madar
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!